tisdag 28 april 2015

Stora rörelser

OMXs30 är i skrivande stund -2,10% och Atlas Copco driver ner hela Stockholmsbörsen på dåliga siffror. 82 bolag av 100 är ner och jag kan inte göra annat än att se det som ett ypperligt läge att köpa lite kvalité på kort sikt.

Industrivärden är ner över 3% tillsammans med intressanta rykten får den att se intressant ut. Betsson
och SCA också väldigt intressanta.

onsdag 1 april 2015

Saudiaffären

Saudiaffären verkar ha blåst över för denna gången. Oavsett om regeringen förnekar att vi med svansen mellan benen åkte och bad om ursäkt pekar det mesta åt att det var just vad som hände.

Jag säger inget emot att vi måste värna om mänskliga rättigheter och hålla det stöndigt på agendan för att stoppa det som sker i vår värld. Om vi försöker spela det diplomatiska kortet rätt så handlar det i största delen om att vi måste vara på plats på så många platser som möjligt för att kunna genomföra en dialog.

Att det är genom dialog mänskliga rättigheter kommer upp tvärt emot väpnade konflikter eller murar bör inte komma som en överraskning för någon.

För att Sverige ska kunna vara i frontlinjen för mänskliga rättigheter måste vi bedriva en politik som på diplomatisk nivå når de vill nå. Enklaste sättet att få tillträde till största delen av världen är genom handel, det är över förhandlingsbordet vi möter andra människor, kulturer, nationer och företag.

Öppen handel är demokrati, hindra inte demokratin!